Okra Overpelt Centrum en Fabriek feest

PELT – Traditioneel wordt in de loop van december het kerstfeest van Okra Overpelt Centrum gehouden. Niet minder dan 125 leden hadden ingeschreven, maar helaas een tiental leden kon niet komen wegens ziekte. Ondanks het (zeer) late uur de vorige nacht, het was half twee, na een avondje Red Star Lines, die een vertraging van bijna een uur had, was de smeerploeg vroeg van de partij. Ook tafels en stoelen stonden kort na negen al op zijn plaats. Ook traditie is dat met het kerstfeest sandwiches en een krentenbol op het 

menu staat. Na een pakkende bezinning van de pastoor konden de broodjes aangesproken worden. De koffieploeg vulde ondertussen de tassen. Nadien werd, in afwachting van de ontspanning, het jaarprogramma voorgesteld. Een jaarprogramma dat goed gevuld is met kiennamiddagen, feesten, uitstappen en infonamiddagen. Fietsen, wandelen, fitness en kaarten komen elke week terug.  Dan was er ontspanning. Rudi bracht, met een goed gevuld repertoire en aangepaste kerstliedjes de stemming erin. Er werd duchtig meegezongen en ingehaakt. Na een korte onderbreking, de stem moet ook gesmeerd worden, begon het tweede gedeelte waarin zelfs de polonaise op gang gebracht werd.Dan was het tijd om een heerlijk kerstgebakje en werd de namiddag afgesloten met de beste wensen, een zalig kerstmis en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen.

Verslag Loenders Lambert