Vernieuwde Zandstraat met vrijliggend fietspad is open

PELT – De Zandstraat is nu ook officieel terug open. Ze werd tussen de kruispunten met Rieterheide en Romeinse Dijk/Roosendijk volledig heraangelegd, vooral met het oog op een grotere veiligheid voor de vele fietsers de deze weg gebruiken. Er kwam ook een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. 

De heraanleg is eind mei van dit jaar gestart en zoals gepland klaar tegen de jaarwisseling. Voor de aanvang van deze werken was de weg een jaar lang afgesloten als gevolg van werken van de Watergroep. Als laatste werk werd de nieuwe verkeerssignalisatie aangebracht. 

Vanaf het kruispunt met Hennemeeuwis tot aan het landwegje op zo’n 150 meter van het kruispunt met de Romeinse Dijk/Roosendijk werd een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. In dit gedeelte werd de vroegere rijweg versmald. Opdat het gemotoriseerd verkeer nog steeds in twee richtingen kan rijden, zijn er op regelmatige afstanden uitwijkstroken voorzien. Het hele traject is voortaan zone-50.

Op de smalle weg van voorheen was er zowel druk fiets- als autoverkeer. Bij de mix van die twee voelde elke weggebruiker zich ongemakkelijk. De nieuw aangelegde weg is fietsveiliger en comfortabeler voor iedereen.