Carnavalsweek op basisschool De Schatkist 

BUDEL – Wat een fijn nieuws kwam er vanuit de regering… versoepelingen! En dus kon de carnavalsweek doorgaan op De Schatkist. Het was te merken dat de kinderen eraan toe waren, want er werd de hele week volop meegedaan aan het verkleedfeest. Op vrijdag 18 februari werd deze week aangekondigd door het kersverse prinsenpaar van De Schatkist. Via een aantal puzzels die in de klassen moesten worden opgelost werd bekend dat prins Jorn, prinses Aukje en vorst Fleur dit jaar voorop gaan in de carnavalsweek. Zij brachten na de bekendmaking een bezoekje aan alle groepen en vertelden over het carnavalsprogramma. 

Op maandag werd er afgetrapt met onesiedag. De mooiste en grappigste onesies waren door de hele school te bewonderen; koeien, panters, monsters en unicorns liepen er in veelvoud rond. Dinsdag was het de beurt aan de creatievelingen van onze school. Iedere klas had bij de prins en prinses een letter mogen grabbelen en daarmee moest je proberen, zonder iets te kopen, een outfit te maken. Op de foto is groep 7 te bewonderen met de letter L. Lapjeskat, lampenkap, lucifer, legoblokje, luitenant en luipaard zijn enkele creaties die te zien waren. Ook in andere groepen hadden veel kinderen hun uiterste best gedaan. In iedere klas werd de meest originele creatie beloond met een button en een cupcake, gemaakt door leerlingen van groep 8. Donderdag was een dag met veel mogelijkheden. Doe raar met je haar/zet een hoed op je toet/andersomdag, dus leerlingen konden van alles kiezen of een combinatie maken. Tom en Emme (broer en zus) wisselden van kleding en werden zo de ander, kleding werd andersom gedragen en veel mama’s (of papa’s) hadden ’s ochtends prachtige kapsels gecreëerd. 

Op vrijdag zal op De Schatkist een geweldig carnavalsfeest gevierd worden met ons eigen prinsenpaar, een bezoekje van het jeugdprinsenpaar van de Buulder Buk en optredens uit alle groepen. Natuurlijk zullen alle leerlingen ook dan weer prachtig verkleed naar school komen!