Dames FCC zetten goede lijn voort tegen Nederwetten

CRANENDONCK – Afgelopen week was er geen verslag van de dames van FCC geschreven, na degelijke overwinning tegen RPC (3-1). De strijd tegen Brabantia vorige week liep wat moeizamer. Er werd hard gewerkt maar vergeten te voetballen. Toch wisten de dames een 2-1 overwinning in de wacht te slepen. Hierna volgde een gezellig teamuitje, waar de dames optimaal van hebben genoten samen met jong en oud.

Met goede moed werd afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Nederwetten gespeeld. Gelukkig werd het voetbal dat er vorige week miste, zondag goed terug opgepakt. Vanaf het begin was Cranendonck de beter voetballende ploeg, maar grote kansen bleven uit. Na zo’n 20 minuten spelen kwam FCC op voorsprong. Het was Evie die de corner van Anniek kon binnenkoppen. Welgeteld 2 minuten later viel ook de 0-2 uit een voorzet van Mandy, waarbij Maud de bal goed afschermde en Iris de ruimte kon geven om te scoren. Nederwetten kon kleine steekjes geven met de snelle buitenspeelsters, maar de backs van FCC hielden goed stand en gaven geen grote kansen weg. Voor rust werd het zelfs nog 0-3 vanuit een corner die Mandy direct binnendraaide. Na de rust was het spel wat onrustiger en wat meer nonchalant geworden. Beide ploegen creëerden geen heel grote kansen meer. Het werd nog 0-4 op 15minuten voor tijd, de ontstond uit een corner die Simone mooi binnen kon lopen. De eindstand was hiermee vastgelegd zonder echt in de problemen te komen en nog veel belangrijker; voetballend was het weer prima in orde. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen SV Budel om 10.30 uur  en het zevental speelt thuis tegen Mifano om 10.00 uur.