Sem Janssen schiet sv Budel naar 1-0 overwinning

BUDEL – sv Budel heeft een zwaarbevochten, maar verdiende 1-0 overwinning geboekt tegen het sterke DBS. In de eerste helft was het meeste balbezit voor DBS, maar Budel stond goed en gaf niet veel weg. Toch was het DBS wat voor het eerste gevaar zorgde. Een afstandsschot ging net over. Net voor rust kwamen de eerste kansen voor Budel: een vrije trap van Stan van Leeuwen werd net niet goed genoeg verlengd door Jasper Beerten en iets later ging een schot van Youri Bogers net over. Ruststand 0-0. 

Na rust zagen de toeschouwers een agressiever Budel, maar ook meteen een blessure. Thijs van Geldorp moest vervangen worden door Rens Vrijsen. Al snel na rust kregen twee spelers van DBS een gele kaart en kreeg sv Budel een paar kansen. Het was de sterk spelende Youri Bogers die eerst Jasper en daarna Rik Bogers vrij voor de keeper zette, maar tot tweemaal toe redde de keeper van DBS bekwaam. Ook een kopbal van Wouter Spee na een corner van Youri werd onschadelijk gemaakt. Het enige wapenfeit van DBS in de 2e helft was een afstandsschot van 25 meter over het doel. Budel bracht de JO19-1 spits Sem Janssen in het veld voor middenvelder Stan van Leeuwen. En deze wissel pakte goed uit. Het was Youri die Jasper diep stuurde, die op zijn beurt de bal in de zestien bij Sem kon krijgen, Sem bedacht zich niet en schoot onhoudbaar de 1-0 binnen. De ontlading bij het jonge team van Budel was groot. Trainer Walter van Ommeren bracht voor de laatste minuten routinier Bas van Doorn en JO19-1 speler Finn Bogers nog in het veld,. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld door de sv Budel-boys. Drie zeer belangrijke punten en de aansluiting met de middenmoot is een feit.  Volgende week speelt sv Budel uit tegen concurrent Hapert. Hopelijk kunnen de Bulanders een vervolg geven aan de goede reeks waar ze mee bezig zijn.