Rood-Wit’67/Plus scoort tegen RKSVV  6x in 2e helft

BUDEL-DORPLEIN – Op donderdag 24 maart nam Rood-Wit’67/PLUS het op tegen RKSVV. Het zag er tijdens de rust niet naar uit dat Rood-Wit’67 een ruime overwinning zou boeken. De eerste 20 minuten gebeurde er niets noemenswaardigs. In de 36e minuut lobde Reno Mertens RKSVV naar een 1–0 voorsprong. Na rust hadden de Roodwitters het initiatief en speelden in een veel hoger tempo. In de 50e, 53e en 58e minuut 1-1, 1-2 en 1-3 door Robin van Vuurden. In de 60e minuut werd het 1-4 door een geweldig afstandsschot van Tom Ras. In de 70e minuut scoorde Nick Lucassen de 1-5 na een assist van Youri van Gils. Het werd ook nog 1-6 door een geplaatst schot van Tom Ras. 

Drie dagen later leed het vaandelteam van Rood-Wit’67/Plus onnodig puntenverlies.  

Rood-Wit’67/Plus was in de uitwedstrijd tegen Olympia Boys de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar kon dit niet in doelpunten omzetten. De eerste helft waren de Roodwitters heer en meester. Olympia Boys kon alleen maar verdedigen zonder dat ze gevaarlijk konden worden. Rood-Wit’67/Plus speelde in een hoog tempo en had het middenveld in handen. In de 9e minuut zette Robin van Vuurden Youri van Gils vrij voor de Olympia keeper maar Youri schoot de bal net naast het doel. In dezelfde minuut kwam Robin zelf alleen voor de keeper door een verkeerde terugspeelbal maar hij strandde op de keeper. Na 20 minuten was er een derde kans: ditmaal voor Nick Lucassen die ook alleen voor de keeper kwam na een lange pass van achteruit. Helaas schoot Nick net over. Ruststand 0-0.

In de eerste minuut van de 2e helft kreeg Olympia Boys een corner te nemen. Deze werd bij de eerst paal goed ingedraaid maar doelman Joep Lammers redde bekwaam. Dit was de enige kans voor Olympia Boys van de gehele wedstrijd. Rood-Wit’67/Plus speelde in de tweede helft in een veel te laag tempo en had ook moeite om de bal in de eigen ploeg te houden. Dit kwam deels door het hobbelige veld maar de Roodwitters waren zelf ook onnauwkeurig in hun passing. In de laatste 10 minuten probeerde Rood-Wit’67/Plus nog iets te forceren maar behalve een kans voor Robin van Vuurden na een goede pass van Jelle van der Kruijs waren er geen echte doelkansen meer. Eindconclusie: duur en onnodig puntenverlies. Programma zondag 3 april Rood-Wit’67/Plus 1-Sterksel 1, aanvang 14.30 uur, toegang gratis. De wedstrijdbal is geschonken door kleinkinderen Louis Corstjens.