Terechte nederlaag FC Cranendonck in derby bij Maarheeze

MAARHEEZE – Het begin was in deze wedstrijd heel even voor FC Cranendonck, maar na 10 minuten pakte vv Maarheeze het heft in handen en dit gaven ze de hele wedstrijd niet meer af. In deze periode kreeg FC Cranendonck een heel grote kans na een voorzet van  Klaas vd Wildenberg, waarbij de Maarheeze doelman zich volledig verkeek. Spits Ralph van Meijl had de bal voor het inschieten, maar kon deze niet onder controle krijgen waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de bal achter rolde. Hierna zagen we diverse gevaarlijke aanvallen van Maarheeze maar scoren lukte pas na 20 minuten. Een overduidelijke overtreding van een Maarheeze speler werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien en hierdoor kon de Maarheeze spits alleen op doelman Tom van Happen afgaan en scoren, 1-0. Maarheeze verzuimde de score te vergroten en daardoor bleef FC Cranendonck in de wedstrijd. Na de pauze een zelfde spelbeeld. FC Cranendonck probeerde met lange ballen voorin te komen, maar telkens kon Maarheeze dit voorkomen en het initiatief pakken. Diverse grote kansen werden door Maarheeze ( of door keeper Tom van Happen) teniet gedaan en daardoor bleef het tot het einde spannend. In de allerlaatste minuut kreeg FC Cranendonck toch nog een kansje om tot een gelijkspel te komen na een vrije trap die in de 16 meter werd getrapt. Deze kon maar net door een Maarheeze verdediger tot corner worden verwerkt. Ook deze leverde verder geen gevaar op. Meteen hierna blies de scheids het laatste fluitsignaal en ging deze wedstrijd als een kaars voor FC Cranendonck uit.