vv Maarheeze laat FC Cranendonck kansloos in derby 

MAARHEEZE – Afgelopen zaterdag werd de Derby van Cranendonck gespeeld op sportpark De Romrijten in Maarheeze. vv Maarheeze was hierbij de betere voetballende ploeg en won verdiend, zij het maar met het kleinste verschil: 1-0.

Door het mooie voorjaars-weer en het tijdstip van 17.00 uur in de zaterdagmiddag werden vele amateurvoetbal-liefhebbers uit de hele regio naar het hoofdveld van vv Maarheeze verleid. De wedstrijd speelde zich dan ook af onder grote publieke belangstelling wat bij menige speler op het veld een extra wedstrijdspanning opriep.

De wedstrijd kende daardoor ook een voorzichtige opening maar gaandeweg de eerste helft kreeg Maarheeze het betere van het spel. De bevrijdende openingstreffer volgde voor Maarheeze in de 22e minuut. Rechterspits Sammy Dirkx wist zijn directe tegenstander het nakijken te geven en met een bekeken terug gelegde bal op Maarheeze spits Remy Verhoeven werd het doel van FC Cranendonck gevonden: 1-0.

Dit doelpunt gaf Maarheeze vertrouwen en daardoor ook de beheersing van de wedstrijd. FC Cranendonck kon hier behoudens een rommelige kans voor spits Ralph van Meijel weinig tot niets tegenover stellen. Het betere spel van Maarheeze werd helaas niet omgezet in doelpunten waardoor de rust bereikt werd met een 1-0 stand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Maarheeze was de betere voetballende ploeg en gaf FC Cranendonck geen kans om een goede aanval op te zetten. Tot 2 maal toe had Maarheeze-spits Remy Verhoeven de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Eenmaal ging een strakke kopbal net over en de andere keer was er wederom een mooie actie van Sammy Dirkx die ditmaal helaas niet verzilverd kon worden. Bij FC Cranendonck kreeg de frustratie over het matige spel een steeds grotere overhand en werd de wedstrijd nog door een vervelend incident ontsierd door de centrale-verdediger van FC Cranendonck. De man in kwestie ontsnapte aan uitsluiting door de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens goed aanvoelde en de gemoederen op de juiste momenten tot bedaren kon brengen.

Doordat Maarheeze zichzelf niet kon belonen werd FC Cranendonck nog tot het laatste moment in leven gehouden en probeerde FC Cranendonck met een alles of niets poging in de allerlaatste minuut nog iets te forceren. Echter deze actie kende ook geen overtuiging waardoor de 3 punten terecht in Maarheeze bleven.

Na de wedstrijd werd de strijdbijl eensgezind begraven en konden spelers en supporters van beide teams nog volop genieten van een feestelijke 3e helft.

Aanstaande zondag wacht voor Maarheeze de belangrijke uitwedstrijd naar FC Maasgouw dat met vv Maarheeze volop strijdt om de 2e plaats achter koploper sv Laar. Ook dan hopen we weer veel Maarheeze-supporters in Thorn te mogen begroeten.

Foto Hennie Roosen