Update Coronacijfers 

HAMONT-ACHEL – Update van zondag 27 maart: het aantal besmettingen plateau’t op een hoog niveau: 860/100.000 inwoners per week in onze ELZ (= -6%). Het percentage positieve testen loopt nog wat op: naar ±32% (+4%). Geschat kan worden dat ongeveer 1 op 25-30 inwoners momenteel nog besmettelijk is. Het aantal besmettingen bij ouderen loopt eveneens verder op: bijna 14% van de besmettingen treedt op in de risicogroep ouder dan 70 jaar, met ook uitbraken in voorzieningen. In de leeftijdsgroep tussen 50-60 en 70-80 jaar zien we nog een stijging met 5-15%. Boven onze Noordergrens dalen de besmettingen verder: op weekbasis naar 1227/100.000 inwoners in de zes grensgemeenten van onze ELZ (-43%). De besmettingscijfers zijn nu terug vergelijkbaar met deze in onze regio. Er circuleert dus nog veel Corona-virus (naast ‘de griep’). Verwacht mag worden dat de daling slechts traag zal inzetten.  Het blijft aangewezen om risico-personen te beschermen: 

  • Besmette personen dienen de quarantainemaatregelen op te blijven volgen en dienen zeker ook contacten met risicopatiënten te vermijden.
  • Risico-personen mijden best drukke plaatsen of dragen hier best een FFP2 masker.

Voor de huidige coronaregels in België kan men nog steeds terecht op info-coronavirus.be