Ingezonden brief: Ovonde 

PELT – Ik veronderstel dat jullie De Koel, winkelcentrum in Overpelt, kennen. Ze gaan daar verkeerslichten zetten. Verkeerslichten die volgens mij daar niet op hun plaats staan. Verkeerslichten op de Ringlaan in Overpelt, de overweg en dan 200 meter verder weer verkeerslichten. Vanuit de Sellekaertsstraat staan de bussen van De Lijn constant aan te schuiven.  De oplossing ? Een ovale rotonde, een ovonde, op de plaats waar de ingang ligt van De Koel. Vanuit Overpelt éénrichtingsverkeer over de Leopoldlaan vanaf de overweg richting Neerpelt. Vanuit Neerpelt éénrichtingsverkeer vanaf de school VOX via de Zeldertstraat en een stukje St. Jansstraat, terug naar de Leopoldlaan. Zo is er altijd doorgaand verkeer. Zowel vanuit de Sellekaertstraat, waar je alleen naar rechts kan, als vanuit De Koel kan er altijd doorgereden worden richting Neerpelt. Eenvoudig en simpel. Maar neen, de Leopoldlaan is een N-weg en de Zeldertstraat en de St. Jansstraat een gemeenteweg. Dat gaat dus niet. Het wordt simpelweg niet bekeken. Is het zo’n slecht idee ? 

Ingestuurd door Jean-Marie Gijsen