Rusty Wheels in Pelt

PELT – Voor de derde keer op rij organiseert de KWB van Boseind een oldtimerbeurs voor motoren en brommers. De KWB is een gezinsorganisatie die jaarlijks allerhande activiteiten voor zijn leden ineen steekt. Zo hebben de bestuursleden gedurende meer dan 10 jaar hun handen meer dan vol gehad met de jaarlijks heksentocht. Eerder een sprookjestocht met tot in detail uitgewerkte standen. Een gevoel naar iets nieuws kwam echter aankloppen. 

Tijdens één van de bestuursvergaderingen kwam Rolf met het idee een beurs voor oldtimer motoren en brommers te organiseren. Een bepaalde twijfel rees toch want niemand had een band in deze wereld, enkel Rolf en zijn geëngageerde zoon.

Maar wat weerhield ons om het te proberen. Eind augustus 2019 werd de eerste beurs boven de doopvont gehouden. Het was onmiddellijk een schot in de roos. Standhouders en bezoekers waren zeer enthousiast. Het kerkplein werd omgedoopt tot een plein in sixties stijl met aangepaste muziek, een boogie woogie dansgroep, een coiffeuse in een hippie caravannetje, een kleine expo van “Indian motors”, overal retro hoekjes en plaats genoeg voor de vele marktkramers indoor en outdoor. Als kers op de taart pronkte er een mooi aangeklede fotoshoot muur waar gretig voor geposeerd werd. Een heuse “Rusty Wheels burger” en een frisse pint deden de beurs meer dan slagen. Als extraatje heeft de beurs ieder jaar een thema. Het eerste jaar was dat “Zundapp”, het tweede jaar “Classic British motorcycles before 1980”. Dit jaar wordt er ook een expo van Belgische brommers georganiseerd. Wie met een brommer uit het thema aankomt, krijgt een VIP plaats op het terrein en een gratis drankbonnetje. Je staat ervan versteld hoeveel themabrommers er nog rond rijden. Omdat de organisatie ieder jaar naar vernieuwing zoekt, komt er dit jaar een heuse expo bij. De plaatselijke kerk wordt leeggehaald en daar kan men naar een heel aantal oldtimer juweeltjes komen kijken. Waar u de bekende brommers van vroeger kan bewonderen zoals Flandria record en de Royal nord GT.

Vorig jaar werden er 850 bezoekers geteld om 35 standhouders te bezoeken. Dit jaar zijn er al meer dan 50 standhouders ingeschreven. Het belooft wederom een succes te worden. De inkom bedraagt €5 voor iedereen boven 16 jaar. De organisatie kijkt uit naar de “Rusty Wheels” oldtimerbeurs op 28 augustus. Voor wie ook graag een kijkje komt nemen, zal zeker niet teleurgesteld worden op het kerkplein van De Kentings 18 in (Neer)Pelt, België. Er is een aparte parking voor mindervaliden en voor wie met de brommer of motor komt. Wie eventueel vragen heeft aangaande de beurs kan terecht bij Rolf Gorremans op 0032 479439799 of op gorremans.vlassaks@gmail.com.

Wil je ons op facebook bekijken: zoek dan naar “Rusty Wheels”.