Wensboom Maarheeze  

MAARHEEZE – Afgelopen winter zijn er weer een aantal wensen van de Wensboom Maarheeze uitgekomen. In de wensboom hing o.a. een kaartje van Lia van Hees voor álle inwoners van Maarheeze om de coronatijd te herdenken. Een indrukwekkende tijd die bij iedereen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten; een tijd van veel zorgen, angst, verdriet en eenzaamheid, die we nooit meer zullen vergeten.  Al pratend met Lia werd het plan bedacht om een mooie boom te plaatsen ergens midden in het dorp.

De sociaal makelaar Marina Bukkems is samen met de gemeente een ronde gaan maken door het dorp, want wat is nu de beste plek voor een hele speciale boom? Al snel kwamen ze uit bij de prachtige tuin van “Onze School” en de keuze was gevallen op de “ginkgo biloba” in de volksmond ook wel levensboom genoemd. Heel tekenend voor de tijd die veel levens heeft beïnvloed. Het mooie van deze plaats is dat de tuin altijd en makkelijk te bereiken is en overdag goed te combineren met een lekkere kop koffie en een praatje in de huiskamer van “Onze School”. Er werd een gedenkplaatje gemaakt dat nog op een bijpassende paal bevestigd moest worden. Jan Engelen heeft dit kunnen maken zodat het een mooi geheel is geworden en de tuinvrijwilligers hebben het vervolgens stevig verankerd vlak bij de boom.

Op 18 augustus werd onder grote belangstelling het speciaal gemaakt gedenkplaatje onthult. De ochtend werd gezamenlijk afgesloten met een kop koffie en lekkere vlaai

Met vereende krachten kon deze wens van Lia in vervulling gaan en werd iets moois neergezet waar iedereen trots op mag zijn. De gemeente, de seniorenvereniging van Maarheeze, de tuinvrijwilligers, Jan Engelen en de werkgroep van de wensboom: Bedankt! 

Namens Marina Bukkems- te Dorsthorst, Sociaal Makelaar Maarheeze