Brabantsedag Heeze 

HEEZE – Natuurlijk is de grootste theaterparade van het jaar hét hoogtepunt van zondag 27 augustus. Maar daaromheen is tot 19.00 uur een volle festivaldag gemaakt op de Heezer sfeerpleinen, met muziek, theater, vermaak en horeca.

De Preparade: Terwijl de vele duizenden gasten hun plekje innemen om te gaan genieten van de theaterparade, gebeurt er ook op het paradeparcours vanaf 11.00 uur van alles.

De Timecruisers van Abacus Theatre verrassen met hun reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties. De Gemert Firebrigade Pipes & Drums vermaken met hun pipemuziek. De percussiegroep u’MTATA is een lust voor oog en oor. Troubadour Luc Vaesen brengt met zijn mobiele geluidsinstallatie prachtige liedjes. Meezingen kan op de tonen van Trio Vrij Vrolijk.

Theater Geldropseweg: Op dit sfeerplein kun je genieten van lekker swingende unplugged muziek. Laat dat maar over aan muziekgroep Just4Fun. Ook de sambapercussieband Aventurado mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 11.00 uur is hier al volop gezelligheid. De theaterparade komt rond 14.45 uur langs.

Theater Strabrechtplein: Dit boomrijke plein staat bol van de muzikaliteit, maar is bovenal na de theaterparade waar de wagenbouwers samenkomen. Hier zie je echte Brabantsedagsterren! Vanaf 11.00 uur valt bovendien te genieten van Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar hardrock van Heavy Hoempa’s en de Vlaams / Brabantse muziek van Verdammte Spielerei. De theaterparade komt hier rond 14.30 uur voorbij. Erna geniet je van de topmuziek van onze ambassadeur Björn van der Doelen.

Theater Kerk: In de unieke omgeving van het Protestants kerkje hoor je klassieke klanken met een Zuid-Amerikaanse twist, van Aguamate en Duo dos Esquinas.

Theater Gemeentehuistuin: Op dit centrale plein in Heeze is van alles te beleven voor het hele gezin. Bijzonder zijn de shows van Mad Science, waar iedereen een uitvinder blijkt te zijn. Op het sfeerplein voor iedereen valt vanaf 10.30 uur te genieten van Tukkersconnexxion, Boot, Notoire Fanfare en Mad Science. Na de Theaterparade spelen hier De Jartellen en Mary Jane. En ’s avonds zijn hier de prijsuitreiking en het slotfeest.

Theater Toversnest: De romantische luisterliedjes van Calixte, de internationale sound van de Bluesrockband La Grange en de Rock ’n Roll nummers van Stray Cats Tribute band maken van dit sfeerplein een waar feestje.

WINNAARS VRIJKAARTJES 
HAC Weekblad lanceerde vorige week in samenwerking met de Brabantsedag een leuke wedstrijd. Wie de antwoorden wist op twee vragen, maakte kans op twee vrijkaartjes voor de grootste theaterparade van het jaar. Er werd massaal meegedaan en uiteindelijk heeft de eerlijke hand 4 winnaars bepaald, die ieder twee vrijkaartjes krijgen voor de Brabantsedag op zondag 27 augustus. Dit zijn: Angela Beckers, Kristel Schroeten, Thea Snelders en Jack Vanderlaan. Gefeliciteerd! 

Voor wie deze keer niet in de prijzen is gevallen: geen probleem, want er zijn op de dag zelf ook nog kaartjes voor de Brabantsedag te verkrijgen. En kinderen tot en met 12 jaar mogen zelf gratis komen kijken. Surf naar www.brabantsedag.nl voor meer info.