De Brasser 20 jaar!

BUDEL – Het was 1 mei 2003 toen Monique en Jurgen van Riet officieel de sleutel kregen van het toenmalige café de Math aan de Markt nr 5 in Budel. Het zou een grote uitdaging worden om dit verpauperde pand, dat reeds een aantal jaren leegstond, om te toveren tot een horeca etablissement van deze tijd. De buitenmuren bleven staan en er werd met man en macht gewerkt om tijdens de kermis van dat jaar de deuren te kunnen openen. Samen met de Grolsche bierbrouwerij die voor 200% achter het concept van Monique en Jurgen stond, werd de Brasser geopend tijdens de kermis van 2003 en wel officieel op 28 augustus 2003.

Monique en Jurgen stonden aan een nieuwe fase in hun leven en de Brasser werd een begrip voor Cranendonck en de wijde omgeving. Organiseren van feesten en partijen, catering op locatie, maar ook de leuke festiviteiten in het dorp zoals: “Budel on the Rocks” en “Ameezing Budel”, waren events waar de Brasser nauw bij betrokken was zijn slechts een klein gedeelte wat de Brasser organiseerde. Jurgen: “Ik denk dat ik een boek kan schrijven over 20 jaar de Brasser. Met vele hoogtepunten, maar ook diepe dalen.”  

De ziekte van zijn geliefde Monique en de coronaperiode hebben er het meeste in gehakt de laatste jaren. Maar ook het tekort van personeel op de arbeidsmarkt is iets, waardoor het concept van de Brasser de laatste jaren werd aangepast.  Op dit moment een bloeiende dagzaak! “Maar… na 20 jaar zitten we nog boordevol ideeën!” zegt Jurgen, “we willen nog leuke dingen gaan doen in de toekomst. Maar eerst vieren we samen met de inwoners van Cranendonck het 20 jarige jubileum tijdens de kermis van Budel.” 

In de prachtige tuin van De Brasser zullen we zaterdag beginnen met goud van oud. Hier zullen Dj Ed, Dj Slaatje en Dj Bart de lekkerste golden oldies ten gehore brengen. Met hierbij een daverend optreden van Robby Kings. Op zondag 27 augustus is de tuin speciaal voor de jeugd van Cranendonck, dan zal Dj Harmless de muziek verzorgen en zal er een spetterend optreden zijn van Alessio, bekend van de nummers ‘vijfzes’, ‘1 Blik’ en ‘deze is down’. De avond start om 19.00 uur, zodat de jeugd ‘s morgens weer fris naar school kan.

Op maandag vieren we ons 20 jarig jubileum. Dan zal DJ Key Jonson, de huis-dj van het vroegere Mieke’s café zijn vinyl uit de jaren 80 ten gehore brengen. Tevens geven wij 1000 consumpties weg voor deze feestelijke dag. Op dinsdag duiken we weer samen de tuin in voor ons bekende Ibiza style feestje: “KLUUTJE”! Diverse plaatselijke maar ook internationale dj’s zullen de tuin omtoveren tot het meest sfeervolle dance event van de kermis. Alle dagen gratis entree.

Op woensdag sluiten Jurgen en Monique de feestelijkheden af op de kermis met een paar leuke acties. Dus zorg dat je erbij bent en geniet samen met de jubilerende Brasser van de kermis in Budel. Want….Kermis vier je samen…en het jubileum ook!

Jurgen van De Brasser – Archieffoto Jos Meusen