Rock Monsieur en Hamonttisser in Kloostertuin 

HAMONT-ACHEL – Dit weekend is de Kloostertuin van Hamont ’the place to be’. Met op zaterdag de 20ste editie van het gratis festival Rock Monsieur en op zondag Hamonttisser, dat eveneens een jubileum viert. Een weekend in het teken van muziek en dans én… de inkom is beide dagen gratis. 

Op zaterdag 2 september vindt de 20ste editie van Rock Monsieur plaats. Met deze jubileumeditie, die naast enkele headliners hoofdzakelijk rond talent uit eigen streek wordt opgebouwd, trekt vzw Soundclash weer resoluut de kaart van de lokale bands. Denk aan Woolly Whale, D.R.O.N.E., Cargo Cult en FLKS. Zij zullen voor een stevig middagprogramma zorgen. De avond wordt ingezet met de metalband Killer. Daarna is het de beurt aan  punkband The Kids, die in 2009 het marktplein van Hamont al lieten daveren. De onbetwistbare headliner dit jaar is Ramkot, dat in 2021 De Nieuwe Lichting wist te winnen en zich ondertussen op zowat elke bekende festivalaffiche wist te werken. De definitieve bevestiging van hun status als nieuwe supergroep kwam met de hoogstpersoonlijke complimenten van James Hetfield en een voorprogramma van Metallica in Amsterdam. Rock Monsieur wordt afgesloten met Koyle, een coverband die al 25 jaar meedraait in het circuit. Rock Monsieur, in de Kloostertuin aan de Wal in Hamont. Aanvang 13.30 uur. Inkom is gratis.

Als de kater van zaterdag verwerkt is, is het tijd voor Hamonttisser op zondag 3 september. Vanaf 14.00 uur is iedereen wederom welkom in de Kloostertuin voor een middag vol dans en zang. Er zijn optredens van dansclub Bondanza, de Koninklijke Harmonie St. Cecilia en de stembanden van het publiek worden gesmeerd tijdens ‘Hamont Zingt’. Om 17.00 uur is er, na de prijsuitreiking van mooist verklede kindjes en de kleurwedstrijd (klik hier), een optreden van K3 tributeband ‘Alle Kleuren’. Ze brengen, samen met een 13-koppige band, de 40 grootste K3-hits tot leven in medleys die je niet kunt weerstaan. DJ Team Ongeremd mag vanaf 18.30 uur Hamonttisser afsluiten. Hamonttisser is ook al jaar en dag dé plek voor verenigingen om zich te presenteren bij het grote publiek en dat is dit jaar niet anders. Verschillende lokale verenigingen zullen zich laten zien en voor leuke randanimatie zorgen! Verder zijn er tentoonstellingen van houtsnijclub Unica en teken- en schilderclub Palet85. Neem zeker eens een kijkje bij de verschillende kraampjes. Zo kom je vanzelf ook langs de drank- en eetstandjes. Zoals altijd is de toegang gratis. Place to be: Kloostertuin van Hamont, aan de Wal in Hamont.