Losse draadjes verbinden

ACHEL – Na de actie ‘hartenkussens naaien voor vrouwen met borstkanker’, lanceert KVLV dit jaar het project ‘losse draadjes verbinden’, een samenwerking met dementerenden.Losse draadjes verbinden

26-03-2019 14:47 – Ingezonden door Redactie

ACHEL – Na de actie ‘hartenkussens naaien voor vrouwen met borstkanker’, lanceert KVLV dit jaar het project ‘losse draadjes verbinden’, een samenwerking met dementerenden. Over heel Vlaanderen zijn er ongeveer 122.000 dementen. KVLV wil graag 122.000 cm brei- of haakwerk verzamelen, 1 symbolische cm voor elke dementerende. Daar wordt dan een kunstwerk van gemaakt. De crea groep van KVLV Achel-Centrum zette zich achter het initiatief en organiseerde een samenwerking met de demente en andere bewoners van rusthuis ‘Aan de Beverdijk’. Daarbij gaat het niet zozeer  om het breien op zich, maar om de ontmoeting. Zelfs garen uit de knoop halen, of gewoon aanwezig zijn maakte het een fijne ervaring. De dames van de KVLV bezorgden de bewoners een aangename namiddag, en zelf gingen ze met een heel goed gevoel naar huis. Een tweede afspraak ligt al vast.

Powered by Blog Grabber